Free JavaScript from 
Rainbow Arch

недеља, 15. април 2018.

Ariadne

Asteroid Ariadne

Asteroid pod brojem 43 na www.astro.com koji je otkrio Norman R. Pogson iz Oksforda, pre tačno 161 godinu, tj 15-04-1857.

Asteroid je dobio ime po ćerki kralja Mina i kraljice Pasefine - Ariadne. Ona se zaljubila u Tezeusa (Tezej) kada je ovaj došao da ubije Minotaura. Ona mu je i pomogla da pobedi čudovište tako što mu je dala konac sa kojim je on obeležio svoj put kroz lavirint da bi mogao da proandje izlaz iz njega. 


U znak zahvalnosti, Tezeus se ženi Ariadne, ali posle nekog vremena je jednostavno napušta i odlazi. 


Ona je dugo patila, jer je mislila da je Tezeus njena srodna duša, ali posle nekog vremena nailazi Dionizije koji se smrtno zaljubio u nju, koji je počeo da brine o njoj, da je teši i na kraju je oženio je i postavio je da bude besmrtana u konstalaciji Korone Borealis. Za to vreme, ona je prežalila Tezeja i shvatila pravo značenje iskrene ljubavi i srodne duše.


Astrološki, asteroid Ariadne se vezuje za napuštanje, izdaju, ali i pronalaženje utehe i prave ljubavi. Ovo su sve one situacije gde je osoba iskorišćena zbog svoje dobrote i ljubavi. Sve one osobe koje su volele i mislile da su našle srodnu dušu i na kraju jednostavno ostavljene bez reči objašnjenja. 

Isto tako, ovo su sve one osobe koje vremenom ipak pronadju svoju pravu srodnu dušu i otkriju značenje prave iskrene ljubavi. 

Naravno, ovaj asteroid može da nam pokaže i na osobe koje mogu da nas iskoriste, tj da nam pokažu da "nije zlato sve što sija" (kao ni Tezej koji ma koliko bio junak, je na kraju ispao ... pa sad... znate na šta mislim)

Asteroid Ariadne nam pokazuje da je moguće i posle najtužnijeg momenta u našem životu, da može da se ipak desi i onaj najlepši. 

Posle kiše dolazi sunce. Ljubav koja leči sve.

Trenutno, tranzitna Ariadne prolazi kroz znak Riba, a krajem Maja 2018 prelazi u znak Ovna. Njen tranzit nas uči da prežalimo izgubljene ljubavi i da se otvorimo ka drugima i da tako možda neplanirano, iznenada, otkrijemo našu (zaista) pravu srodnu dušu.


Ako želite da saznate gde je Vaša Ariadne
ili želite da naručite astrološke konsultacije
i iskoristite praznični popust od 50%
javite se :
SMS & Viber & WhatsApp : +381611704231
e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

Do tada, pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika
www.dnevnikastrologa.com

Stokholmski sindrom ili ljubav koja menja Svet ?

Malopre, oko 15h (GMT+2h za Beograd) se desio trigon izmedju tranzitne Venere i tranzitnog Plutona. Ovaj aspekt mene lično podseća na prič...