Free JavaScript from 
Rainbow Arch

субота, 14. април 2018.

Maziću te i paziću te i zvaću te Djole


tj od silne ljubavi udavili mače...
     17. Aprila tranzitna Venera sklapa opoziciju sa tranzitnim retrogradnim Jupiterom iz Škorpiona. 

     Sve se dešava na tranzitnoj osi 1/7 polja. Ono što će učiniti još zanimljivijim ovaj aspekt biće to što će ovaj Jupiter imati i konjukciju sa tranzitnim Asteroidom Toro.

     Asteroid Toro (u prevodu Bik) Analiza asteroida Toro po Marti Lang Veskot :     "Simbolika asteroida Toro može simbolično da se prikaže ovako : to je Raj za ljude poput na primer Ernesta Hemingveja i svih onih muškaraca koji imaju želju da se dokazuju. Zamislite Španiju, Pampionu, ogromna grupa muškaraca trči ulicama, a za njima krdo bikova. Scena koja tako lepo opisuje svaki san muškarca - da se pokaže da je (ludo) hrabar. Testosteron leti na sve strane! A cilj svakog bika je - da oslobodi sebi put i da usput podbode svaku smetnju koja mu se nadje ispred njega."

     Pa tako, možemo da tumačimo asteroid Toro kao želju za dokazivanjem snage i dominacije.

     U pozitivnom smislu, Toro pokazuje zaista po malo fanatičnu hrabrost, snagu i želju za dokazivanjem. U negativnom smislu, on je pokazatelj onog najsirovijeg, najagresivnijeg u čoveku - želja za maltretiranjem i povredjivanjem drugih, namerno i smišljeno ili pak osoba je objekat nečije agresije.

     Pa tako, simbolika asterorida Toro kaže : ili si žrtva ili si nasilnik. Ako je ovaj asteroid u povoljnom aspektu sa ličnim planetama, vidimo da osoba neće puno imati problema u toku života što se tiče maltretiranja, niti ona sama će imati nagon ka tome.

     Naravno, u suprotnom, ako je asteroid Toro postavljen loše u natalnom čartu, možemo da vidimo ili da je osoba bila žrtva nasilja, ili pak da je ona sama nasilnik.
     Kao tranzit, asteroid Toro ima i svoje retrogradno kretanje, tako da se u nekim znacima zadržava duže vreme. Prelaskom preko ličnih planeta, može da aktivira jedan naporan pa čak i agresivan i nasilan period u životu osobe (aspekti ~ Ptolomejevi : konjukcija, sekstil, kvadrat, trigon, opozicija - orbis do 1°)

     Čak i vrlo mirna i staložena osoba u periodu kada joj tranzitni Toro prelazi preko ličnih planeta (Sunce, Mesec, ASC, MC, tačka Duha ili tačka Fortune, 1-4-7-10 polje) može da postane nervoznija, pa čak i agresivna i tu nema neke veće pomoći, sem ili pronaći način kanalisanja te energije ili... bežanja glavom bez obzira...

     E, sad da se vratimo na ovaj tranzitni aspekt Venera opozicija Jupiter...

     Kao što rekoh, ova opozicija će se dešavati na tranzitnoj osi 1 i 7 polja ~ Venera u Biku na ASC, a retrogradni Jupiter i Toro na DESC. Pošto će biti aktivna osa 1/7 ~ partnerski odnosi bilo koje vrste, al posebno emotivni ipak zbog same Venere, vidimo da će naredni period za mnoge od nas da bude "iskoristi ili ćeš biti iskorišćen" u najblažu ruku rečeno.


     Venera opozicija Jupiter inače nije baš mnogo povoljna, ne samo zbog  malefičnog uticaja aspekta opozicije "kuma donela, kuma odnela", već i zato što obe planete su sklone preterivanju usled (pre)ogromnih želja i potreba koje obe imaju.

     Venera u Biku je epikur, uživa u životu do maksimuma, Jupiter opet s druge strane u Škorpionu postaje mnogo više fanatičan i više nego obično želi da poseduje sve oko sebe i da širi svoj uticaj na okolinu na način koji njemu (samo, najverovatnije) odgovara.
     Uz Toro, ovaj Jupiter će još više da postane agresivan u svom nastojanju da nametne svoje ideje, želje i ciljeve. Uz opoziciju sa Venerom, prvo će na udaru da budu partner / partnerka, pa onda i ostali ljudi oko njega.

     Želja da se apsolutno istera "mak na konac" sa idejom da partner / partnerka su samo njegovo vlasništvo i niče više, do te granice da se uslovljava veza - samnom ili ni sa kim, naravno da će da dovede mnoge emotivne odnose u ovom periodu na rub raskida (razvoda)

     Venera opozicija Jupiter na neki način i nije toliko teška i loša, ona samo govori o tome da se preteruje u ljubavi, trošenju kako emocija na usputne zabave, tako i trošenje novca na nepotrebne stvari.
     Ali Venera opozicija Toro, pa još Jupiter konjukcija Toro, pak donosi pojavu povećanog nasilja u emotivnim odnsima, gde ili jedna ili čak obe strane počinju da nameću svoju volju, da forsiraju samo sopstvene ideje i želje, da nasilno traže "ljubavne potvrde", pa tako ovaj aspekt može da donese i povećan broj sukoba / nasilja u partnerskim odnsima, pa čak i maltretiranja i silovanja.     Ovo su vam sve one situacije gde se ponašanje menja od simpatičnog, boemskog, opuštenog (posebno pod uticajem preteranog pića i ostalih opijata) na nametanje volje, fizičke provokacije i napade, pa i agresiju i primenu sile nad stranom koja je slabija (često mnoge žrtve nasilja imaju izražen asteroid Toro u svojim natalima)     Naravno, sa one druge strane, možemo ovaj aspekt da povežemo sa iskorišćavanjem zaposlenih od strane nadredjenih, težak fizički rad za minimalnu finansijsku nadoknadu, porast cena i pad plata, degradaciju društvenog & ekonomskog & moralnog standarda usled loše političke scene.     Ovaj aspekt će u svakom slučaju doneti velike troškove, izdatke, probleme koje odmah treba rešiti, jer ako se zapostave, retrogradnost samog Jupitera i sporost oba znaka i Bika i Škorpiona, će dodatno da natovare probleme na ledja mnogima (posebno onima koji i sami imaju naglašene Veneru, Jupiter, Bik, Škorpiju u svom natalu) koji se vrlo teško, skoro nikako, neće moći osloboditi.

     Na sreću, ova tranzitna kombinacija 17-04 nema loših aspekata sa ostalim tranzitnim planetama, tako da generalno neće biti baš toliko strašno i opasno, ali... nikad ne reci nikad... bolje sprečiti, nego lečiti...

     Zato, ne odlažite neminovno. Ako vam nije lepo u partnerskim odnosima, napustite ih, pre nego što (ne daj Bože, naravno) nagomilana negativna energija ne eskalira. Ako ste nezaodvoljni sa poslom, porazgovarajte sa nadredjenima, a ako to ne bude dovoljno, potražite drugi posao. Ovo je period kada žrtve treba da se izbore za svoje „ja“ i da uz pomoć prijatelja, reše svoj problem i oslobode se te nemile situacije iz svog života.Do sledećeg čitanja
pozdrav od Šmišonje Večitog Putnika
www.dnevnikastrologa.com

Ako želite da naručite astrološke konsultacije 
i iskoristite praznični popust od 50%
SMS & Viber & WhatsApp : +381611704231
e@mail : astrokonsultacije@gmail.comStokholmski sindrom ili ljubav koja menja Svet ?

Malopre, oko 15h (GMT+2h za Beograd) se desio trigon izmedju tranzitne Venere i tranzitnog Plutona. Ovaj aspekt mene lično podseća na prič...