Free JavaScript from 
Rainbow Arch

недеља, 15. април 2018.

Nioba

     Ovo je vrlo veliki asteroid, iz konstalacije Trijangulum, koji je otkriven 13-08-1861 od strane nemačkog astronoma Roberta Lutera. Njoj je potrebno 4 ipo godine da obidje Sunce, pa tako u proseku u svakom znaku bude od 2 do 4 meseca.     Nioba je poreklom iz porodice Bogova, ćerka Tantalusa (vladar grada Tantalusa u današnjoj Aegean Turskoj) i Dione, tj ona je bila unuka Zevsa, a njen suprug je osnovao grad Tebu.

     Ona je bila ekstremno ponosna na svoju porodicu, posebno na svoju decu. Jednom prilikom, tokom proslave u čas Boginje Leto i njene dece (Artemis i Apolo, koje je ona imala sa Zevsom) Nioba je izjavila da su njena deca u bilo kom pogledu bolja od njene i da bi po njenom mišljenju njima trebali da prave slavlje, a ne Leto i njenoj deci.     Boginja Leto se naravno jako uvredila i osvetila se Niobi tako što joj je ubila decu, gadjajući ih otrovnim strelama. Niobin suprug se od očaja i sramote ubio. Nioba se pretvorila u ogromni kamen iz kojeg su tekle suze.     Astrološki Nioba predstavlja preterani ponos, bezobrazno (nelogično, neosnovano) hvaljenje i šepurenje. Takodje, predstavlja iracionalni pogled ne samo na sebe, već i svoju svojinu, porodicu, poreklo. Donosi aroganciju, zavist, zlobu.

     Nioba je tako napr roditelj koji previše forsira svoje dete (ove moderne mame koje upišu dete koje je jedva prohodalo na 155 kurseva napr, oduzimajući mu ono najlepše što jedno dete može da ima ~ spontano, lepo i jednostavno detinjstvo i prirodni intelektualni i emotivni razvoj) 

    Nioba je ona osoba koja se hvali "na sva usta" o čak besmislenim "uspesima" u svom životu (nešto što svaki drugi stanovnik Zemljine kugle isto je uradio & postigao, kod ovih osoba će da bude la grand postignuće)

     U natalu, Nioba skreće pažnju gde ne treba, tj gde osoba ne sme da se hvali, inače će to vrlo brzo izgubiti i snosiće teške posledice.

  Ovo je likovanje, čak i onaj najsitniji, na prvi pogled bezazleni ponos koji osoba ima kada postigne nešto važno - za nju - ali ne i za druge. 

   Ključne reči za Niobu su : ispitivanje Vere (ateista, agnostik) pobuna protiv autoriteta, ponos, arogancija, hvalospev, preterana očekivanja, živeti svoj život kroz nečiji tudj (obično dečiji) gubitak dece, gubitak cele porodice, crna ovca u porodici, slepa opsesija za dokazivanjem, biti izbačen & odbačen, biti prognan - kada se svi odreknu nekoga.

     Naravno, ona će delovati samo ako ima blisku konjukciju sa nekom planetom, ne treba previše obraćati pažnju na ostale Ptolomejeve aspekte (sekstil, kvadrat, opozicija, trigon) Orbis naravno, što manji, do 1-2°.

     Na astro.com Nioba je pod rednim brojem 71 u spisku asteroida. Trenutno, tranzitna Nioba je u Biku, upravo ušla u drugu dekadu. Početkom Juna 2018 prelazi u znak Blizanaca, početkom Septembra ulazi u znak Raka... Preko ovog linka možete da pronadjete Niobu u bilo kojem danu & mesecu & godini gde se tačno nalazi : Nioba kalkulator

     Samim tim, Nioba nas uči da budemo skromni i ponizni i ćutke zahvalni za sve ono što smo uspeli da steknemo u životu.
Ako želite da saznate gde je Vaša Nioba
ili želite da naručite astrološke konsultacije
i iskoristite praznični popust od 50%
javite se :
SMS & Viber & WhatsApp : +381611704231
e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

Do tada, pozdrav od
Šmišonje Večitog Putnika
www.dnevnikastrologa.com

Stokholmski sindrom ili ljubav koja menja Svet ?

Malopre, oko 15h (GMT+2h za Beograd) se desio trigon izmedju tranzitne Venere i tranzitnog Plutona. Ovaj aspekt mene lično podseća na prič...